diumenge, 20 de març del 2011

ESQUERRA UNIDA DE LLUTXENT


Des d'EUPV-EU-LLUTXENT afrontem unes noves eleccions municipals que van a significar una fita de primera magnitud.
Som conscients de les dificultats que hem d'afrontar i, per això, la participació ha de ser la nostra força per transformar la societat.

El nostre ajuntament ha de ser transparent i generador de pràctiques democràtiques i participatives. Afrontem un ajuntament amb moltes dificultats econòmiques donat un finançament inadequat i amb cada vegada més competències  i serveis que atendre.
Perquè volem un ajuntament fort amb més competències i amb més recursos.

La crisi econòmica està posant de manifest una vegada més els desequilibris en el model de finançament local que agreujarà la forma i la qualitat de prestació de serveis als veïns i veïnes per part dels Ajuntaments.

Per una altra banda, l´Estat espanyol creà un Fons Estatal d´Inversió Local destinat al finançament d´obres públiques als municipis. L’objectiu era “contribuir a la reactivació de l’economia amb la inversió d’obra pública i d’inversions generadores de treball per part dels Ajuntaments”. En compte d’ampliar el finançament als Ajuntaments com se sol·licitava han decidit donar una ajuda molt concreta, que evidentment no va a servir a la llarga perquè sols es tracta d’un “pedaç”.

Tots sabem que en èpoques de crisis és imprescindible que existisquen recursos suficients per a pal·liar les necessitats de les classes populars que són víctimes de l'atur, les hipoteques, l'augment dels preus dels productes bàsic etc. Tots sabem que aqueixos ciutadans al primer lloc al que acudeix amb la seua angoixa i les seues necessitats és als Ajuntaments. En aquest sentit, pot afirmar-se que els problemes financers dels Ajuntaments són problemes socials per a la ciutadania.

En aquesta legislatura, a les Corts Valencianes, s’ha aprovat la llei de règim local. Una llei que no ha previst un compromís per millorar el finançament local que des de fa anys venim reivindicant.

La gestió pública que defensem combina eficiència i eficàcia amb la intervenció democràtica mitjançant un model que permeta una ampla participació ciutadana en el procés de presa de decisions. Aquesta, per ser eficaç, ha de ser representativa, directa i activa. Es tracta d’entendre la gestió pública com un espai de responsabilitat col·lectiva.

LA DIRECCIÓ D´ESQUERRA UNIDA LLUTXENT

segueix-nos en facebook