dimarts, 17 de maig de 2011

DEMOCRÀCIA REAL JA "moviment ciutadà per una societat de persones"

TRASLLADEM A DEBAT EL MOVIMENT CÍVIC INSTA-LAT A LA NOSTRA SOCIETAT AMB CONCENTRACIONS A TOT ARREU D'ESPANYA.


http://lacomunidad.elpais.com/desde-mi-tribuna/posts
MANIFEST Democràcia Real ja!
Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s’aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor als que ens envolten.
Uns ens considerem més progressistes, d’altres més conservadors. Uns som creients, d’altres no. Uns tenim ideologies ben definides, d’altres ens considerem apolítics. Però tots estem amoïnats i indignats pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant, per la corrupció dels polítics, empresaris, banquers… per la indefensió del ciutadà ras.
Aquesta situació ens fa mal a tots cada dia. Però si tots ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure’s i de construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:
 • Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.
 • Hi ha uns drets bàsics que haurien de ser coberts en aquestes societats: el dret a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum dels bens necessaris per a una vida sana i feliç.
 • El funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.
 • La democràcia surt del poble (demos = poble, cracia = govern) així que el govern ha de ser el poble. Però en aquest país la major part de la classe política ni tan sols ens escolta. La seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions, facilitant la participació política ciutadana mitjançant línies directes i procurant el més gran benefici per al gruix de la societat, no la de enriquir-se i medrar amb el nostre esforç, atenent només als interessos dels grans poders econòmics i aferrant-se al poder mitjançant una dictadura partitocràtica  encapçalada per les inamovibles sigles del PPSOE
 • L’ànsia i acumulació de poder en un grup reduït produeix desigualtat, crispació i injustícia. Això porta a la violència, que rebutgem. L’obsolet i antinatural model econòmic vigent bloqueja la maquinaria social en una espiral que es consumeix a ella mateixa enriquint a uns pocs i avocant a la pobresa i escassetat a la resta, fins al col·lapse.
 • La voluntat del sistema és l’acumulació de diners, premiant-la per sobre de l’eficàcia i el benestar de la societat, malbaratant recursos, destruint el planeta, generant atur i consumidors infeliços.
 • Els ciutadans formem part de l’engranatge d’una màquina destinada a enriquir una minoria que ni tan sols sap de les nostres necessitats. Som anònims, però sense nosaltres res d’això existiria ja que nosaltres movem el món.
 • Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat econòmica que mai s’aplica al benefici de la majoria, podrem eliminar els abusos i mancances que tots patim.
 • Es necessària una revolució ètica. Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i hem de posar-lo al nostre servei. Som persones, no productes de mercat. No sóc només el que compro, sinó que també importa perquè ho compro i a qui l’hi compro.
Per tot això estic indignat.
Jo puc canviar-ho.
Jo puc ajudar.
Sé que junts podrem.
Surt amb nosaltres. És el teu dret.
Comparteix i difundeix:
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Meneame
 • Tuenti

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ALS POLITICS LOCALS

Es lamentable el vore els silencis, la falta de claredat mes allà de farem, farem, farem. No feu res que no ens endeute mes del que estem, per que no penseu en gestionar. Sou incapasos de treballar com un equip pel poble. Al final no sou mes que rojos i blaus com en la pilota, i d'una manera o d'altra cobrant el 10% de les traveses, si no es en diners en favors.

El PP ha optat per callar i alimentar als seus que estan eufórics. Quant es creaven llocs de treball per la bogeria urbanística era gràcies a Zaplana i Camps. Ara quant a la Comunitat Valenciana esta al capdavant en parats i crisi es no mes per culpa de Zapatero.

A Llutxent el PP calla com li han manat per que es el millor que sap fer.

El PSOE es incapaç d’il•lusionar ni aporta res de nou fora de l’enfrontament amb el PP
EU vol reviscolar a l’ombra del descontent amb el PSOE
GdLL presenta un projecte de personalisme, familiar i de revenja amb el farem, farem, farem. Però qui heu pagarà i com es pagarà, les empreses de Llutxent podrem anar a oferir-nos a altres pobles, o mos diran que anem tots a treballar a Llutxent per que en Llutxent no deixen entrar a les empreses de fora.

En fi, jo no votaré el diumenge per que soc dels indignats; no votaré per responsabilitat i per que tant sols vos demanem que pasades les eleccions deixeu de ser rojos i blaus i treballeu per Llutxent fent tot el que pugueu i cobrant la vostra dedicació. No malgasteu els diners que no tenim. Les subvencions mal gestionades també les paguem nosaltres, no val dir que ens heu han donat. No mos donen res, heu paguem nosaltres. Gestioneu com en casa vostra per que després de la vostra casa, està el vostre poble.

Anònim ha dit...

Si no tagrada cap opcio y tens inquietuts per el poble deuries presentarte y dirmos que es lo que tu faries

Anònim ha dit...

No podem presentarmos tots i jo no vull presentarme. Però si que soc dels que paga. Nomes vull que els polítics que sí que volen presentarse i ocupar el silló, a mes a mes, vullguen treballar com es treballa en qualsevol entitat que vol construïr i gestionar. Nomes demane que el primer compromís de cada programa electoral siga el de treballar junt als demés càrrecs elegits i que después heu cumplixquen.